کد خبر 125732
۶ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۷
آموزش در کشور بیشتر به سمت مدرک‌گرایی بوده است

رئیس موسسه آموزش علمی کاربردی مدیریت شهری و روستایی وزارت کشور ضمن اشاره به اینکه آموزش در کشور بیشتر وبه سمت مدرک گرایی بوده است تا آموزش‌های کاربردی و موثر، بر اهمیت آموزش‌های مهارت محور و کاربردی اشاره کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ ژیلا سجادی رئیس موسسه آموزش علمی کاربردی مدیریت شهری و روستایی در نشست صمیمانه ای که به مناسب روز کارمند با حضور‌ دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور، فریبا نظری؛ مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده، جواد ناصریان؛ معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور و محمدابراهیم شوشتری؛ مشاور وزیر و رئیس مرکز حراست وزارت کشور با زنان مدیر و کارمند ستاد وزارت کشور، سازمان های تابعه و استانداری تهران برگزار شد، ضمن تبریک هفته  دولت و روز کارمند به تمام کسانی که در پیشبرد کشور سهمی دارند اظهار کرد: دغدعه هایی که جناب آقای دکتر رحمانی‌فضلی مقام محترم وزارت کشور در ارتباط با آموزش داشتند سبب  تاسیس این موسسه شده است.
وی خطاب به حاضرین در این نشست گفت: شما خانواده بسیار بزرگی در سرتاسر کشور هستید که شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، استانداری ها را شامل می شود و فکر نمی‌کنم که حتی وزارت آموزش و پرورش هم به این وسعت نیرو داشته باشد. به جرات می توانم بگویم تا قبل از اینکه در این موسسه وظایفی بر عهده داشته باشم از گستردگی وظایف این وزاتخانه مطلع نبودم و فکر‌ نمی‌کردم وظایف اینقدر وسیع باشد  .در حقیقت این گستردگی و تنوع اهمیت و جایگاه این وزارتخانه را نشان می دهد و مهمتر اینکه تنوع و تعدد این وظایف  و نیاز به  به روزرسانی آموزش‌ها می تواند براین دلالت کند که آموزش برای وزارت کشور باید از ویژگی خاصی برخوردار باشد.
رئیس موسسه جامع علمی کاربردی وزارت کشور اضافه کرد: متاسفانه در جامعه ما هرکس تصور این را دارد که می تواند آموزش دهد و این موضوع بسیار بد است. در حقیقت این مشکلی است که در کل کشور داریم و همین امر سبب شده تا برخی از مراکز علمی هم به زیر سوال بروند.
وی با بیان اینکه  تنوع و تفاوت هایی که شما در گستره وظایف خود  دارید کمتر در وزاتخانه دیگری دیده می شود وبه همین جهت این موضوع کار شما را ارزشمندتر و پرمسئولیت تر می‌کند خطاب به حاضرین گفت: وظایف این وزارتخانه از سطح خرد یک محله آغاز می شود  و سطح ملی می‌رسد. این حوزه و وسیع بودن آن باعث شده که  گستردگی مشاغل شما و مسئولیت های شما هم بیشتر و به تبع آن با تغییرات جغرافیا این مسئولیت ها متفاوت‌تر باشد.
 
سجادی در ادامه تشریح کرد: برای مثال  اداره امور روستایی کوهستانی با روستای دشتی کاملا متفاوت است .ممکن است در چارچوب وظایف، تعریف یکسان باشد ولی عملکردها متفاوت است. اگرچه این تفاوت ها زیبایی این کشور هستند اما وظایفی هم ایجاد می کند.
رئیس موسسه جامع علمی کاربردی وزارت کشور در ادامه  با اشاره به اینکه در دانشگاه های کشور به آموزش‌های کاربردی توجهی نمی شود، اظهار کرد: متاسفانه دانشگاه های کشور به آموزش های کاربردی هیچگونه توجهی ندارند و نداشتند و حتی جز وظایف خود نمی دانند. البته طی سال‌های گذشته سعی کردند به این سمت و سو حرکت کنند .
وی تصریح کرد: منظور ما از آموزش، آموزش مهارت محوری و کاربردی است که بتواند افراد را مسلح به تدابیر و تجربیاتی کند  تا آنها بتوانند با استفاده از این تجربیات به اداره امور در داخل وزارتخانه بپردازند و ضمن انجام اقدامات خلاقانه، استعداد‌های نهفته خود را بروز دهند. انتظار ما نیز این است که آموزش‌های علمی و کاربردی در کشور به هدف توانمندسازی و تامین نیروی انسانی و ماهر کمک کند.
سجادی در ادامه صحبت‌هایش  به طرح این سوال که چرا آموزش برای زنان خیلی مهم است و چرا نقش تعیین کننده ای دارد پرداخت و گفت: تعریف ساده ای  از آموزش وجود دارد که می‌گوید: آموزش به منزله اکسیژن است و اهمیت آن به منزله ادامه حیات است.وسعت این تعریف دلالت براین دارد که چقدر آموزش برای ما حیاتی است.وقتی از آموزش صحبت می کنیم منظور ما مدرک نیست. من به عنوان یک دانشگاهی در سی و سه سال خدمتم به هیچ وجه مدرک را با آموزش یکسان نمی بینم اما جهت حرکت در آموزش بیشتر به سمت مدرک گرایی بیشتر بوده است  تا آموزش کاربردی و موثر در زندگی روزمره .
وی در ادامه گفت: سوال دیگری که در اینجا مطرح است این است که‌ آیا باید نگاه جنسیت گرا به آموزش داشت؟  و در جواب این سوال هم باید گفت که این تفکر علمی نیست و حتی بی تفاوتی نسبت به کل جمعیت کشور است.بنده نیز به هیچ عنوان با جنسیت گرایی در این موضوع موافق نیستم و هیچ کس هم  نباید نگاه این چنینی  به آن داشته باشد.
رئیس موسسه جامع علمی کاربردی وزارت کشور با بیان اینکه آموزش جزء تاسیسات زیربنایی است و توسعه هر کشور در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و ... مدیون آموزش ‌است و برای این مسئله هیچگونه تفاوتی  را نمی‌توان بین زنان و مردان قائل شد، گفت: اینکه بر آموزش زنان بیش از مردان تاکید می‌شود برای این است  که بنا بریک گفته معروف مادر دانا فرزند توانا می پروراند و اگر مردی را بیاموزیم یک فرد را آموزش داده‌ایم و اگر به زنی بیاموزیم به خانواده یا به ملتی آموزش داده‌ایم.
سجادی در پایان اضافه کرد: اهمیت آموزش برای زنان بخاطر نقش مادرانه و مسئولیت پذیری آنها در برابر نسل‌های آینده است. البته این موضوع معنی اش این نیست که پدران به آینده فرزندانشان علاقه ندارند ،بلکه نشان‌‌دهنده نقش خاص تر زنان در این عرصه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha